Vaarbewijsles

Het volgen van vaarbewijslessen is eigenlijk de manier om het Klein Vaarbewijs te behalen! Veel mensen denken zonder vaarbewijslessen te volgen het Klein Vaarbewijs I wel te halen door als voorbereiding de nodige vragen te maken en dan te slagen voor het examen.

De praktijk is echter heel anders: het examen is inhoudelijk nogal veranderd! Er wordt heel veel inzicht gevraagd.

Dat is onze specialiteit: wij bieden in de vaarbewijslessen de nodige kennis en inzicht om te kunnen slagen en ook daadwerkelijk nut te hebben van uw klein Vaarbewijs.

 

 

waterscooter

 

Het Klein Vaarbewijs is nodig voor schepen sneller dan 20 km p/u en/of langer dan 15 meter. Wij kunnen u op de juiste wijze opleiden voor het behalen van uw vaarbewijs. Het Klein Vaarbewijs bestaat uit twee onderdelen: Klein Vaarbewijs I voor vaarbewijsplichtige schepen op rivieren, kanalen en meren.

Het Klein Vaarbewijs II is vereist voor het varen met een vaarbewijsplichtig schip op alle binnenwateren. Dus ook voor Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer, Oosterschelde en Westerschelde. Het Klein Vaarbewijs I heeft ook internationale geldigheid: u krijgt het ICC Inland Waters.

Wilt u in de Europese kustwateren varen, dan heeft u het ICC Coastal Waters nodig, Dat krijgt u als u het Klein  Vaarbewijs II in bezit heeft.

Te denken is dan aan Griekenland, Italië en Spanje.

Bij calamiteiten wordt meer en meer gevraagd naar een bewijs van vaardigheden om een schip te besturen. Verzekeringsmaatschappijen vragen dan naar het Klein Vaarbewijs I of II als bewijs van kennis van de nodige regels en verordeningen. Het komt steeds vaker voor dat een verzekeringsmaatschappij weigert tot uitkering over te gaan als een Klein Vaarbewijs niet kan worden overlegd! Het bezit van een WaterSport Certificaat is ook voldoende bewijs van kennis.